Over loslaten…

Oh oh oh oh, het valt me zwaar, dat loslaten.  Na een dik jaar opruimen, verbouwen, schilderen en verhuizen is het eindelijk zover.  De nieuwe praktijkruimte is een feit.  En hoewel ik er enorm naar heb uitgekeken, valt het loslaten van mijn oude kamertje me zwaar.  Ik was er graag, in dat kamertje.  De sfeer was er altijd warm, gezellig en goed.  Soms wat rommelig, ja, maar soit, zo ben ik nu eenmaal.  Het was er klein echter.  Heel klein.  Ik kon er amper keren en moest tijdens een reiki-sessie ‘op zijn langs’ voorbij de tafel schuifelen, wilde ik nergens tegen aan botsen.  Als ik dat toch deed, ontlokte me dat soms een binnensmondse vloek, omdat ik klant die in rust op de tafel lag zeker niet wilde storen.

…eens goed bleiten…

Dit kamertje was de start van mijn praktijk en ik mocht er mijn eerste klanten verwelkomen en behandelen.  Het kamertje kent mijn ups and downs.  Ik begon er na de uren van mijn toenmalige job in loondienst als mijn kindjes in bed lagen voeten te behandelen tot een kot in de nacht.  En dat was zwaar, wreed zwaar. Inmiddels ligt de dagjob achter mij en regel ik mijn consulten zodanig dat ik het kan combineren met de zorg voor mijn twee kinderen.  Dit verliep niet zonder slag of stoot, maar het was de moeite waard.  Ook hier is het voortdurend balanceren tussen praktijk en gezin.  Bovendien mag ik mezelf en de broodnodige zelfzorg niet uit het oog verliezen!

…en weer verdergaan

Ondertussen groeit de praktijk en krijg ik ook meer en meer vraag om mijn kennis te delen.  Daarom is een grotere ruimte heel erg welkom, zodat ik er vanaf nu ook workshops, cursussen en infomomenten kan organiseren.

Goed is goed genoeg!

Ik worstel nog wat met de inrichting die zo polyvalent mogelijk moet zijn, praktisch en eenvoudig om te toveren van praktijkruimte tot cursusruimte.  Maar Rome is ook niet op 1 dag gebouwd.   Bovendien moet ik zoals altijd eerst wat wennen aan de nieuwe ruimte vooraleer ik de mogelijkheden ten volle zie.  En tot dan is het goed zoals het nu is.  De Perfectionista in mij begint te stressen over het feit dat het nog niet volledig af is, maar hey: GOED IS GOED GENOEG!  Dat zeg ik vaak tegen de mensen die bij mij komen, dussss practice what you preach!  Als je hooggevoelig bent, is dit een valkuil natuurlijk.  Je wil alles tot in de puntjes klaar hebben en ten allen tijde vermijden dat mensen zich niet goed zouden voelen.  Maar kom, willen of niet, there’s no way back want de tafel is verhuisd en mijn oude kamertje is al helemaal in beslag genomen voor andere projecten. So, here we GO!

Ook interesse in een behandeling of workshop in de nieuwe ruimte?  Neem contact op en ik help je graag verder.