Zwangerschapsreflexologie

3 redenen om jezelf reflexologie te gunnen tijdens je zwangerschap

De zwangerschap is een zeer ingrijpende en intense periode voor zowel de man als de vrouw. De oer-ervaring van het dragen en baren van nieuw leven heeft voor de vrouw een dusdanige impact dat haar leven nooit meer hetzelfde zal zijn.  Tegelijkertijd is er niets natuurlijkers dan deze levensperiode.

Reflexologie is een oude natuurlijke therapie die uitermate geschikt is om de periode rond de zwangerschap te begeleiden.

Reflexologie bevordert de gezondheid en het welzijn van de moeder in de eerste plaats waardoor ook het kind de voordelen uiteraard ervaart.  De weldadige effecten van deze behandeling maakt je minder angstig en verminderen beduidend de stressniveaus in het lichaam.  Het hoeft geen betoog dat de baby hiervan profiteert, want zowel stress als angst kunnen voor heel wat problemen en extra klachten zorgen.
Je kent het wel: de typische zwangerschapskwalen. (Ochtend)misselijkheid, bekkeninstabiliteit, rare goestingskes, vermoeidheid en de opspelende hormonen kunnen de roze wolk danig verstoren.  Maar door reflexologie hoeven deze vervelende neveneffecten je zwangerschap niet zo een grote invloed te hebben.  De zachte technieken en de ondersteunende coaching tijdens de behandeling zorgen voor een vermindering van je kwalen.
De bevalling op zich kan een zeer ingrijpende gebeurtenis zijn.  Lange arbeid, spoedkeizersnede, pijn, opwinding, onzekerheid kunnen heel wat verwarrende emoties en gevoelens met zich meebrengen. Ook hier kan reflexologie het vrouwenlichaam helpen om te balanceren, harmoniseren en te herstellen.  Haar volledige systeem zal een behandeling op prijs stellen om opnieuw in evenwicht te worden gebracht, terug naar een niet-zwangere staat.  Ook hier werkt de reflexoloog heel ondersteunend.