Reflexologie

 

reflexologie

De voeten zijn de spiegels van de ziel

Reflexology is een unieke methode om homeostase van de mens in al zijn aspecten te bevorderen.” (Reflexology definitie BeVo)

De Van Dale omschrijft “reflex” als : “re·flex de; m -en onbewuste reactie op een prikkel”

Reflexologie of Reflexology is een eeuwenoude holistische behandelwijze die werkt door middel van het uitoefenen van druk op en het masseren van de handen en de voeten.  Het heeft als doelstelling de persoon als geheel te behandelen -lichaam, geest en ziel- om een status van ontspanning, evenwicht en harmonie teweeg te brengen die het natuurlijk vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen, versterkt.  Jong en oud, man en vrouw, hebben baat bij voetreflexologie.

Dr. William H. Fitzgerald ontdekte de zonetherapie waarbij bleek dat door op bepaalde punten te drukken pijn verminderde.  Deze theorie werd verder ontwikkeld door Eunice D. Ingham.  Na gedegen onderzoek was ze in staat vast te stellen dat ‘de reflexen op de voeten een exact spiegelbeeld vormen van de organen, de functies en de structuren van het menselijk lichaam’.  Als er een probleem is met een deel van het lichaam zullen de corresponderende reflexen in de voeten een gevoeligheid onthullen wanneer er druk wordt op uitgeoefend.  Het werken met deze reflexen brengt veranderingen teweeg in het lichaam en reduceert als gevolg daarvan de symptomen en de gevoeligheid van de reflexen.

meld je aan voor de nieuwsbrief

(chronische) pijn en zenuwreflexologie

Lees meer

Waarom reflexologie helpt bij vruchtbaarheidsproblemen

lees meer

De 3 fundamentele redenen waarom een zwangere vrouw voor reflexologie moet kiezen

lees meer
“Yoga is the unifying art of transforming dharma into action, be it through inspired thought, properly nurturing our children, a painting, a kindness or an act of peace. “
Anonymous • Quote of the Day
“Healthy plants and trees yield abundant flowers and fruits. Similarly, from a healthy person, smiles and happiness shine forth like the rays of the sun.”
Anonymous • Quote of the Day