De energie van april 2019

 

Energetische overweldiging

Maart hebben we achter de rug en oh boy, wat een maand was dat. Een zeer intense maand waarin je goed je evenwicht mocht bewaken tussen een doelgerichte actie maar ook de broodnodige rust.  Anders werd energetische overweldiging je deel.  De energie van april vraagt je nog veel meer te focussen op deze balans.  De ‘overwhelm’, de overweldiging van energie die je vooruitstuwt, losse eindjes die je aandacht opeisen en je best niet negeert, maar die heel je timing overhoop gooien, de innerlijke drang naar vooruitgang maar waarbij toch nog stevig op de rem wordt getrapt,.. het zijn allemaal elementen die tot frustratie kunnen leiden en ervoor zorgen dat alles even wat teveel wordt.  Dit dien je echt goed te bewaken en alert te zijn wanneer je jezelf in een dergelijke fase bevindt.  Het kan een mens tot het uiterste drijven en het is noodzakelijk dat je (h)erkent dat je even een time-out nodig hebt.  Dat je even alles op een rijtje moet zetten, dat je tot rust mag en moet komen en dat je goed voor jezelf zorgt.

 

 

Creativiteit en zelfzorg

April roept je meer dan ooit op om voor jezelf te zorgen, je broodnodige me-time in te bouwen, waarbij je tijd inruimt voor creativiteit, expressie van je diepste gevoelens en gedachten door schrijven, schilderen, decoreren, fotograferen, tekenen,….  Waarbij je ook bewust tijd inruimt voor gesprekken met jezelf, waarbij je via journaling, channeling of welke vorm je ook verkiest, stil staat bij wat jouw noden zijn,   waaraan je behoefte hebt, dag per dag ziet welke stap je mag zetten en welke absoluut overbodig zijn, geconditioneerd zijn, opgelegd zijn.  We leven nog te veel volgens bepaalde stramienen, opgelegde en aangeleerde overtuigingen.  Het is nu de hoogste tijd om deze overtuigingen onder de loep te nemen.  Is dat wat je doet en je gelooft wel echt zo?  Welke beperking ervaar jij?  En hoe zou je leven er uit zien mocht deze beperking er niet zijn?  Kijk doorheen je beperkingen en ontdek een veld van potentialiteit en mogelijkheden.  Hang niet te veel aan de emotionele verhalen die je jezelf vertelt en hervertelt. Het houdt je in de lagere vibraties die je echt niet verder helpen.

 

Zoek ondersteuning

Kijk eens op welk vlak je ondersteuning zou kunnen gebruiken. Bel je vrienden op als je het moeilijk hebt en vraag om een luisterend oor.  Ga er niet van uit dat zij wel vanuit zichzelf doorhebben dat het moeilijk met je gaat.  En als jij wel goed in je vel zit, kijk dan eens wie je zelf de hand zou kunnen reiken.

 

Versnipperde energie vraagt goede zorg voor het fysieke

De opgejaagdheid die je kan ervaren vraagt om stevige gronding, anders kan je je energie gaan versnipperen en ga je werkelijk alle kanten op. Je denkt jezelf gek en je gaat tekeer als een malle.  Juist wanneer je denkt dat je absoluut geen ruimte hebt om even stil te staan en op adem te komen, is het precies het moment om dat wel te doen.  De tijd die je neemt voor rust en integratie en die je mogelijk als een ongelofelijke tijdverspilling ziet, zorgt net dat je lichaam kan bijbenen bij het snelle tempo waarmee je energieveld shifts maakt. Anders zullen klachten als hoofdpijnen, rugpijnen, zware benen, extreme vermoeidheid er wel voor zorgen dat je gedwongen wordt tot rust.  Voorkomen is dus nog altijd beter dan genezen.  Het is een essentieel onderdeel van het proces dat we lopen en de energetische upgrade die we krijgen.  De downloads kunnen zo intensief zijn en vaak krijgen we ze onbewust.  Maar voel je jezelf enorm moe of ervaar je veel pijn, hun jezelf dan een time-out.  Voel je daarentegen dat je wil gaan gaan gaan, gun jezelf dan een time-out of de hierboven beschreven symptomen zullen onvermijdelijk de kop op steken.   Als je jezelf goed leert kennen, dan weet je dat dat het moment is om even jezelf een halt toe te roepen.

 

De ontmoeting met je verleden

Losse eindjes die je kan tegenkomen of mensen/situaties uit je verleden kunnen weer de kop opsteken.  Het geeft je de mogelijkheid om alles vanuit een ander perspectief te bekijken.  Dit is een goed moment om te zien waarin je gegroeid bent, waar je oude pijnen hebt kunnen loslaten en waar je een breder beeld hebt gekregen op wat je destijds veel pijn en leed berokkende.

 

Attentie aan alle lichtwerkers: u wordt gevraagd op te staan!

In april is de energie tumultueus, nog meer dan in maart. En zij die al langere tijd bezig zijn met hun energetisch bewustzijn zullen ook weer gevraagd worden om een versnelling hoger te schakelen.   Meer en meer mensen worden zich bewust maar hebben hulp en ondersteuning nodig om hen in de processen te begeleiden.  Voor zij die al langere tijd rond bewustzijn werken, komt toch echt meer en meer de oproep naar boven om zelf te versnellen en te gaan staan voor wie ze zijn.  De tijd om je in je eigen grot te verschuilen is voorbij.  Laat je licht maar schijnen.  En nee, ik kijk niet naar bepaalde personen hier 😉 😉 😉 .

 

Je bent niet alleen

Als je je aangesproken voelt, weet dan dat jouw tijd is aangebroken.  En ook al voelt het soms als een verdomd eenzame weg, er zijn er zovelen net zoals jij.  Je gaat deze weg niet alleen en velen hebben hem ook al voor jou gewandeld.  Dus, je kan altijd raad vragen of ondersteuning.  Het blijft voor iedereen een proces, dat nooit ophoudt.  Als je denkt het einddoel te hebben bereikt, is de volgende uitdaging reeds in zicht.  Maar geloof me, je zal er steeds beter in worden.

 

Ik wandel met je mee, net zoals vele anderen.  Veel creativiteit en zelfzorg gewenst in deze uitdagende maand!

 

Liefs,