De energie van maart 2019

 

Eindelijk vernieuwde energie waardoor de zaadjes tot bloei komen

De energie van maart is er een die we niet licht zullen vergeten.  Alle voorbereidingen die je getroffen hebt in het verleden, zullen nu tot ontplooiing komen. Eindelijk zal je realisaties zien tot stand komen waarvan je dacht dat ze nooit meer zouden opduiken.  Er bruist een nieuwe soort energie.  Die diepe vermoeidheid lijkt plaats te maken voor bruisende en bubbelende energie die je aanmaant tot actie.

Integratietijd inbouwen

Deze actie is nodig om verder te komen, maar let wel: vergaloppeer je niet.  Zorg ervoor dat je voldoende integratietijd inbouwt, want de energieshifts kunnen zodanig hoog zijn dat je je gemakkelijk kan laten meeslepen, om dan achteraf de rekening gepresenteerd te krijgen.  De bedoeling is om actie te ondernemen, maar matiging in te bouwen.  Jezelf temperen als je voelt dat je in overdrive gaat,  dat is een lastige.  Want velen zijn die diepe vermoeidheid meer dan beu en zijn zo opgelucht dat ze eindelijk weer die sprankel voelen, waarvan ze dachten dat ze nooit meer zou weerkeren.  Jawel, dus.  Maar brand jezelf niet op.  Geef je vuur niet weg.

Het is zoals de kleine krokussen en de narcissen die moeite doen om hun kopjes boven het zand te steken en te bloeien, in volle glorie staan ze te schitteren en willen ze groter groeien, maar ze zullen geduld moeten hebben en mee bewegen op het ritme van de natuur.  Op het ritme van de seizoenen.

Zelfzorg blijft een aandachtspunt

Zelfzorg blijft een belangrijk aandachtspunt.  Tijd maken voor jezelf, tijd maken voor stilte, tijd maken voor de natuur, tijd maken voor voedende relaties en vriendschappen.  Kijk eens naar het ritme van de seizoenen, van de natuur. Waarom wil je hier steeds tegen in gaan? We komen alleen tot onze eigen innerlijke stem als we regelmatig tijd vrij maken om contact te maken met onze innerlijke bron.  Het zal je bewustzijn shiften, je bewustzijn verhogen en je zal steeds meer in afstemming leven met de essentie van wie je werkelijk bent.  Je hoeft niet geleefd te worden, je hoeft je niet te laten leiden door de gangbare normen.  Er is veel meer weggelegd voor jou dan dat.  Weet dat je niet alleen bent.  Velen zijn zoekende naar een nieuwe manier.  Naar een nieuwe vorm van bestaan.  Wij zeggen je: het is mogelijk!

 

Connecteer met je innerlijke stem

Als je tijd inruimt voor stilte, meditatie en spreken met je innerlijke stem, zal je bewustzijn verruimen en zal je steeds meer relaties aantrekken die in harmonie zijn met jouw diepste wezen.  Je zal je afvragen wat je al die tijd hebt getolereerd.  Dat kan best wel eens opschudding veroorzaken, omdat je eindelijk beseft wat je altijd geduld hebt.  Je hebt je grens bereikt en je zal steeds duidelijker kunnen opkomen voor jezelf, begrenzen wat je wil begrenzen.

Vergeet niet te genieten

Maart brengt een prachtige krachtige energie, die je laten vertragen met de mercurius retrograde, maar niet met de zaken en projecten die al langer gezaaid zijn.  Maar neem er niet nog wat meer bij, neem niet teveel hooi op je vork, want het zal tegengewerkt worden.  De lente- equinox zorgt voor een nieuw portaal van krachtige voorjaarsenergie, laat alles bloeien en bloemen, maar vergeet vooral niet stil te staan en te genieten van datgene wat je allemaal hebt gerealiseerd.  De stapjes die je in het verleden zette, zijn intussen een hele afstand geworden.   Onderschat niet wat je allemaal doet en deed de afgelopen tijd.  Het is tijd om jezelf naar waarde te schatten en te gaan staan voor wie je echt bent.  Je mag best krediet nemen voor datgene wat je hebt bereikt.  Zoals ze hier zouden zeggen: speekmedaille.

Goed gronden bij hoge energieshifts

Als je voelt dat je door de verhoogde energie en actie te veel in je hoofd gaat zitten en last krijgt van hoofd-, nek- en schouderpijnen, dan is het tijd om de handen en de voeten in de aarde te steken en te gronden, zodat de kosmische en de aardse energie in evenwicht komen.  Pas dan zal je voldoende kunnen neerzetten wat je geest allemaal creëert.

Balans tussen actie en rust

Actie en rust: twee tegengestelde boodschappen, maar evenwicht kan pas komen als je twee uitersten hebt ontmoet.  Als je weet dat je in de val van de hoge energiestroom zal trappen, plan dan bewuste momenten in je agenda waar je echt niks doet of tijd maakt om te aarden stil te zijn, te communiceren met je innerlijke zelf.  Het zal je veel meer opbrengen dan te blijven doorstomen.

Mocht je ondersteuning wensen of wissel je graag van gedachten hoe jij dit in jouw leven kan neerzetten?  Ik ondersteun je graag. Via intuïtieve coaching of een healingsessie kan je innerlijke vuur weer aangewakkerd  worden.  Kijk hier voor een afspraak.

 

Ik wens je een fijne maand maart toe.