De energie van februari 2019

 

Een nieuw begin….maar de uitvoering laat wat op zich wachten

In januari was de energie van de verandering goed voelbaar. Soms had je het gevoel op een sneltrein te zitten waar je niet van kon afstappen.  Veranderingen drongen zich op, maar de effectieve realisatie laat nog wat op zich wachten.  Hartkloppingen, duizeligheid, onderbroken nachten, hoofdpijn, … het zijn allemaal klachten die veelvuldig voorkwamen.  Het kan dan ook goed zijn dat je in februari een dringende behoefte hebt aan rust, het gevoel dat het eventjes genoeg geweest is en dat je ruimte nodig hebt om op adem te komen.  Sommigen kunnen het gevoel hebben dat ze het niet langer meer trekken, als ze nu niet meteen pas op de plaats maken.  De energie van februari vraagt om eerst bij te komen om dan weer een versnelling hoger te schakelen.

 

De energie van februari: hoe word jij uitgedaagd om je leidersrol op te nemen?

En het is goed om ook even op adem te komen, want de energie van februari nodigt je uit om je leiderspositie meer dan ooit in te nemen. Hoe word jij nu uitgedaagd om naar voren te treden, je licht te laten schijnen en te leiden?  Je hoeft hiervoor geen volmaakte leider te zijn.  Je mag gewoon zijn wie je bent en je verhaal delen met je omgeving en op die manier een inspiratie vormen voor een ander.  Kan jij zien hoe je je aanpast en je eigen licht dimt om te passen in je omgeving?  Men vraagt je gewoon jezelf te zijn, met al je imperfecties, om van daaruit je leven te leiden en je missie te leven.

 

Er wordt beroep gedaan op het versterken van je bewustzijn, zodat je ook het bewustzijn van onze planeet kan optillen.  Het is namelijk een sneeuwbaleffect: als jij steeds bewuster in het leven staat, bewust van je gedrag, je emoties, je overtuigingen, je patronen, je communicatiestijl, je zelfliefde,… dan straal je dit uit en doe je anderen rondom jou nadenken en je leidt ze zo ook naar een bewuster leven voor zichzelf.  En zo zullen zij op hun beurt ook weer een bron van inspiratie zijn voor hun omgeving. Zie je hoe het effect vrij snel kan uitdeinen naar een planetair niveau?

 

Herhalen van oude stukken: een uitnodiging

De voorbije maand kregen velen weer oude stukken in het gezicht gegooid.  Dingen uit het verleden, oude patronen of pijnlijke stukken die je dacht te hebben verwerkt, rezen terug naar de oppervlakte en vroegen om je aandacht.  Dat maakte het allemaal vrij intens en deed je soms wankelen omdat je dacht dat je toch al wel wat verder stond.

In feite is het een uitnodiging om steeds weer terug te komen naar jouw essentie, naar jouw energie.  Te vaak nog laten we ons meeslepen met de waan van de dag en laten we ons overrompelen door andermans emoties en meningen.  De uitdaging is om je energie goed schoon en zuiver te houden en bij de les te blijven.  Door je te veel te laten meeslepen in oude verhalen, de emoties en gedragingen van anderen, slinger je jezelf steeds weer uit je centrum.  Het is van belang je je eigen missie te blijven herinneren en daar voluit voor te gaan.  Dit is een jaar van de nieuwe start, een nieuw begin. Je voelt het in de toppen van je tenen, maar de veruitwendiging laat soms nog wat langer dan we willen op zich wachten.

 

Sta speels in het leven

Bovenal mogen we ons herinneren om zoveel mogelijk het leven te benaderen vanuit een speelsheid.  Het helpt ons om te relativeren, in de flow te blijven en te lachen.  Af en toe eens goed ons innerlijke kind soigneren helpt om er weer tegenaan te kunnen.

 

Zelfzorg en zelfliefde

Die speelsheid is een wezenlijk onderdeel van zelfzorg en zelfliefde. In deze tijden zijn de energieën vaak zo heftig dat we de impact ervan en de healing die dit met zich meebrengt niet mogen onderschatten.  We mogen onszelf de tijd geven om dit ten volle te integreren in on systeem en ons bewustzijn.  Voldoende tijd inplannen om op te laden in de natuur, bij te rusten, jezelf goed te voeden, (zout)baden te nemen, en gewoon te ZIJN is essentieel om deze periode goed door te komen.

Neem bewust de tijd om niets te doen, want je lichaam en je energetisch systeem heeft dit nodig om goed te kunnen functioneren.  Inzicht hebben in onze gevoelige systemen, dit aanvaarden en er naar handelen is van kapitaal belang om ons goed in ons vel te voelen als empaath en hoogsensitief mens.  Alleen dan zal je je leiderschapsrol goed kunnen opnemen, omdat je dan ten volle kan zijn wie je bent.  Zo zal je ook een lichtbaken zijn voor de anderen.

 

Mocht je ondersteuning wensen of wissel je graag van gedachten hoe jij dit in jouw leven kan neerzetten?  Ik ondersteun je graag. Via intuïtieve coaching kan je innerlijke vuur weer aangewakkerd  worden.  Kijk hier voor een afspraak.

 

Ik wens je alvast een heel fijne maand februari toe!