Out with the old, in with the new

De energie van mei was op zijn zachtst gezegd pittig te noemen.  Door de stevige downloads en het herkalibreren van onze energie kon je wel eens klachten ondervinden: oorsuizen, ontstekingen, migraine aanvallen, sterke spierspanningen,… . Het was ook duidelijk dat er eindelijk komaf werd gemaakt met een aantal zaken uit het verleden: out with the old, in with the new.  Jarenlange blokkades en vastgeroeste patronen werden met aandrang verzocht het podium te verlaten.

 

Ten dienste van je ziel

In juni voel je vast heel sterk de nieuwe energie die aanwezig is.  De energie van daadkracht, van in actie komen, geïnspireerde actie, die je dichter bij je zieledoel brengt.  Wat je nu zaait, zal je weldra oogsten.  Je manifestatiekracht is erg groot.  Gebruik je creativiteit om je toekomstige jij te visualiseren en groei in je nieuwe jij. De tijd is er absoluut rijp voor. Er wordt wel degelijk een oproep gedaan om te laten zien wie je bent en waarvoor je staat.  Er wordt beroep gedaan om de roep van je ziel te volgen. Je ziel vraagt je ten dienste van haar te staan.

 

Vreugde in je leven

Het is een tijd waar vreugde weer naar boven mag komen.  Vrijheid in je hele wezen.  Zuster- en broederschap.  De verbinding mag zich doorzetten.  Door elke dag iets moois te doen voor jezelf EN een ander draag je bij aan het sneeuwbaleffect die jouw liefdevolle actie in gang zet.

 

Wees je eigen guru

Velen worden zich bewust van hun nieuw pad en zijn zoekende. Weet dat alleen jij zelf het antwoord weet.  Het antwoord zit in je.  Maar we begrijpen dat het soms nog moeilijk is om tot de kern te komen.  We laten ons zo graag afleiden door anderen die allemaal wel een andere mening hebben, die ons egoïstisch vinden, door ons eigen ego dat ons liever in de vertrouwde situatie houdt.  Zo vaak laten we onze oren hangen naar wat zogenaamde leiders en guru’s te zeggen hebben.   Bovendien spenderen we massaal veel tijd aan het consumeren van advies, meningen, input van anderen (denk maar aan al die uren op social media!) en hebben dan ‘geen tijd’ om het even stil te maken en contact te maken met onze kern, onze spirit, onze bron, die altijd weer de juiste weg wijst.

 

Het leven gaat in golven

Je wordt opgeroepen om meer tijd in de natuur door te brengen.  Je te verwonderen over de schoonheid ervan, over de natuurlijke cyclus die de natuur moeiteloos keer op keer herhaalt.  Het is nu een tijd van in volle bloei komen en je mag jezelf best spiegelen aan deze natuurlijke processen.  Het leert je dat het niet altijd full speed ahead moet zijn.

 

Energy upshift van de aarde

Maar ook is het nogmaals een oproep om te aarden.  Onze voeten bevatten talloze punten die in verbinding staan met ons hele wezen: elke zenuw, elk orgaan, elke spier staat in verbinding met je voeten.  De chakra’s zijn erop terug te vinden.  Je voeten staan continu in contact met de aarde.  De aarde die op dit moment grote energetische veranderingen ondergaat.  Het hoeft je dan ook niet te verbazen dat je via je voeten een heleboel informatie, energetische overdracht, in je systeem krijgt. Door hier bewust mee om te gaan, zal je merken dat je heel wat meer inzicht krijgt in hoe alles energetisch werkt en samenhangt. Hier lees je alvast enkele manieren om te aarden.

 

Er is een voortdurende uitwisseling en desondanks willen we nog zo graag geloven dat we het allemaal zelf wel te bepalen hebben.  Nee, er is een co-creatie, een synergie, het mooi en moeiteloos samenwerken die ervoor zorgen dat de natuurlijke flow in gang blijft.  Dus als je constant tegen de natuurlijke stroom ingaat, je eigenheid, je eigen stem, je eigen intuïtie, je eigen waarnemingen negeert, dan is het onvermijdelijk dat je vastloopt.  Jij hebt een stem, jij hebt een gevoel dat je mag volgen.  Het is aan jou om hiernaar te handelen.  Je niet langer te laten afleiden door uiterlijkheden.  Echt tijd te maken voor datgene dat jouw ziel voedt.

 

Door gewoon te zijn wie je werkelijk bent en dit te laten zien, ben je een schitterend voorbeeld voor je omgeving en een geweldige bron van inspiratie.  We zoeken het vaak zo ver.  Maak het jezelf niet moeilijk.  Maak ruimte voor stilte, zelfreflectie, natuur en volg de stem van je hart en dan volgt al de rest automatisch vanzelf.

 

Ik wens je een mooie maand juni.