Misschien voel je wat weerstand over het begrip healer.  Maar het is natuurlijker dan je zou denken.  De onderstaande kenmerken tonen al aan hoe alledaags en gewoon een healer kan zijn.  Je hoeft echt geen soort Jezus-figuur te zijn om capaciteiten als healer te hebben en verder te ontwikkelen.  Net door het als normaal en alledaags te bestempelen, haal je een lading van het woord ‘healer’ die er helemaal niet bij hoort.  Het is echt geen kernfysica. Het zijn natuurlijke, aangeboren capaciteiten die je verder kan ontwikkelen, waarmee je in de eerste plaats jezelf en vervolgens ook je anderen mee kan ondersteunen.

1 Je staat altijd klaar om te helpen

Voel jij de nood aan van de mensen rondom jou?  Bied jij je hulp al aan alvorens ze het eigenlijk gevraagd hebben, omdat je gewoon weet dat mensen het nodig hebben? Misschien kan je moeilijk ‘nee’ zeggen als mensen je hulp inroepen.  En komen ze ook altijd precies naar jou toe als er hulp nodig is? Dit gevoel er altijd te willen zijn voor anderen, maakt dat je iemand bent die graag anderen helpt en mee oplossingen wil zoeken.

2 Mensen vertellen hun (levens)verhaal aan jou

Ben je iemand die zo goed als alles weet van anderen, omdat ze je het gewoon komen vertellen?  Je straalt een soort vertrouwen uit waardoor mensen graag hun hart uitstorten bij jou.  Wij zeiden vroeger al wel eens (niet respectloos bedoeld uiteraard!): ‘jij hebt een hoofd om tegen te zagen!’ Het kan zelfs zijn dat een gewoon wildvreemd iemand je in het bushokje of op de trein aanspreekt om zijn verhaal te doen tegen jou.  Ja, gewoon omdat jouw energie dit soort vertrouwelijkheden aantrekt.

3 Je hebt het gevoel van een andere planeet te komen

Vele healers, of je jezelf nu zo bewust ervaart of (nog) niet, hebben het gevoel dat ze niet helemaal op deze aarde thuis horen.  Ze hebben een diep verlangen naar andere sterrenstelsels en voelen er een diepe verbinding mee.  Ze begrijpen vaak niet wat ze hier komen doen en waarom het aardse leven soms zo *** zwaar is.   Ze weten/voelen gewoon dat er andere (betere) manieren zijn om met elkaar om te gaan.  Dat je eenvoudiger en eerlijker met elkaar kan communiceren.  En dat je kan healen door gewoon liefdevol aanwezig te zijn.

4 Je weet wanneer mensen  liegen

Je kent het wel: mensen vertellen een verhaal, maar je WEET gewoon dat het bullshit is.  Ze bellen af met een smoes, maar je VOELT dat het niet klopt.  De energie van wat deze mensen uitstralen komen niet overeen met de woorden die uit hun mond komen.  Misschien heb je wel vaak aan jezelf getwijfeld hierdoor.  Omdat je gevoel en je weten blijkbaar niet overeen komt met de woordelijke boodschap.  En ook al heeft de boodschapper vast een hele goede reden om niet eerlijk te zijn, het mag jou niet doen twijfelen aan wat je opmerkt.  Want hierdoor sluiten we onze intuïtie af.

5 Je bent een vredestichter

Jij voelt als vanzelf aan wanneer er ergens een conflict is geweest.  De spanning die in een ruimte hangt waar er net woorden zijn gevallen.  Waarschijnlijk heb je onmiddellijk de neiging om die zware energie weer lichter te maken.  Mogelijk maak je een grapje of hang je de clown uit om de sfeer weer wat op te vrolijken.  Of je was getuige van een ruzie en je wil graag bemiddelen.  Of je zoekt een manier op je werk om de ondermijnende negatieve roddels aan de oppervlakte te brengen zodat de sfeer nu voor eens en voor altijd kan verbeteren als de onderhuidse spanningen bespreekbaar worden gemaakt.  Herkenbaar?

6 Jouw gevoelens zijn diep

Alles wat je meemaakt, raakt je diep. Verdriet, angst, woede, blijdschap, geluk, genot.  Het is allemaal even intens.  Het nieuws op TV raakt je.  Het verdriet van je vriendin.  De ziekte van een familielid.  De blijdschap en trots van je kind als het iets heeft verwezenlijkt.  Soms wil je dat het allemaal wat minder scherp aanvoelt, maar het is ook je kracht om intens te voelen wat een ander voelt.

7 Je spreekt met (boven)natuurlijke wezens

Communiceren met dieren, knuffelen met bomen, dagelijks contact maken met je spirituele begeleiders, boodschappen channelen van engelen, geïntrigeerd zijn door boselfen, trollen, kabouters of kracht putten uit totemdieren zoals een dolfijn, een uil, een arend, een bizon,.. het is je allemaal niet vreemd of je hebt er op zijn minst een onweerstaanbare interesse in.

8 Je zegt altijd net datgene wat mensen moeten horen

Mogelijk hebben mensen al wel vaker tegen je gezegd dat jouw woorden net dat was wat ze nodig hadden.  Je hebt (misschien nog onbewust) de gave om in te tunen op de energie van anderen.  Hierdoor WEET je vaak wat de andere nodig heeft om op dat moment verder te kunnen.  Soms rollen er woorden uit je mond waarvan je geen idee hebt waarom je ze uitsprak of waar ze vandaan komen.  Maar ze raken de juiste snaar en missen hun effect niet.

 

Ben jij die natuurlijke healer?

Je hoeft je geen healer te voelen om je toch te kunnen herkennen in de bovenstaande kenmerken.  Maar ALS je je er in herkent, opent het misschien een poort naar een groter bewustzijn inzake jouw capaciteiten.  Een stil weten, een sluimerend verlangen, een diepe missie die je binnenin voelt om meer te doen, meer te betekenen.  Want het zit in jou.  Je voelt het. Je weet het.  Het was altijd al daar, maar je hebt het verstopt.  Genegeerd.  Verwenst soms.  Maar de healer in jou komt altijd weer boven drijven.  Je kan het niet helpen.  Omarm de healer in jou en maak weer connectie met je innerlijke spirit.

Ben je op zoek naar een manier om hier op een eenvoudige en natuurlijke wijze contact mee te maken?  Dan kan ik je helpen.  Schrijf je in voor de Reiki cursus eerste graad en (her)ontdek je innerlijke spirit en je capaciteiten als healer!