Vele wegen leiden naar Rome, maar via de ene ben je al wat langer onderweg dan de andere.  Het is goed mogelijk dat de langere weg je prachtige exclusieve vergezichten biedt, waarbij je door de verwondering de langere tocht voor lief neemt.  De kans is echter ook reëel dat de weg niet alleen langer is, maar ook nog eens onherbergzaam, kaal en eenzaam.  Dat zijn de momenten dat je je keuzes wel eens in vraag stelt.

Dit wil jij anders in de toekomst!

Jij wil keuzes maken die overeenstemmen met je intuïtie, met je buikgevoel. Je wil niet nodeloos wikken en wegen en vastlopen in het gepieker dat je uiteindelijk verlamt, waardoor je de beslissing alleen maar uitstelt.

Je herkent het vast wel.

Blijf ik bij mijn partner of zet ik een punt achter mijn relatie?

Kies ik voor mijn job in loondienst waar ik me erg ongelukkig voel of ga ik voor mijn droomjob die in eerste instantie misschien minder stabiel is?

Ga ik weer werken of blijf ik thuis om voor de kinderen te zorgen?

Neem ik een tijdje vrij om mezelf te (her)ontdekken of draai ik verder mee in de ratrace?

Volg ik deze opleiding of toch maar die andere?

 

Met deze methode kan je snel keuzes maken vanuit je gevoel

Schrijf de keuzemogelijkheden apart op een briefje op.

Ga vervolgens ergens rustig zitten waar je niet kan gestoord worden.

Sluit je ogen.

Adem een aantal keren diep in en uit.

Leg je handen op je buik, rond het gebied van je navel (gebied van de zonnevlecht of solar plexus)

Neem een briefje met een keuzemogelijkheid en lees het hardop voor.

Laat je andere hand op je buikstreek liggen.

Voel wat er gebeurt in je zonnevlecht.

Knijpt dit gebied samen of verkrampt het? Krijg je een benauwd gevoel? Dan is deze mogelijkheid niet in overeenstemming met je hoogste goed.

Lijkt het alsof de streek van de zonnevlecht opengaat?  Alsof er ruimte ontstaat?  Dan zegt je intuïtie dat dit een goede beslissing is voor jou.

Neem verantwoordelijkheid over je leven

Deze methode leert je volgens je intuïtie keuzes te maken.  Keuzes gemaakt volgens je intuïtie zullen altijd ondersteund worden.  Durf er op te vertrouwen.  Het leert je ook de verantwoordelijkheid te nemen voor de keuzes die je maakt.  Het is achteraf altijd makkelijk om te zeggen: “Had ik maar niet geluisterd naar de bomma of ons vader of…”.  Jij bent degene die de keuzes maakt en jij bent er verantwoordelijk voor.  Ook al draait een keuze anders uit dan verhoopt, dan heb je er minstens iets uit geleerd, tenminste als je bereid bent de les er in te zien.  Is het dan een foute keuze geweest?  Waarschijnlijk niet.  De les die er in verscholen zat, zal je hoogstwaarschijnlijk inzichten bieden waardoor je weer kan groeien en nieuwe ervaringen kan opdoen.

Weet dat weinig keuzes echt definitief zijn en dat je steeds de vrijheid hebt om keuzes te herzien.  Wat een ander hierover denkt, zal je worst wezen.  Het is jouw leven! Neem het in handen!  Weet dat niet kiezen ook een keuze is en dan zal vaak het leven in jouw plaats kiezen en hopla! we kunnen ons weer een slachtoffer voelen.

Vertrouwen is het sleutelwoord

Dus luister naar je gevoel en vertrouw er op.  Ook als de weg zich nog moet ontvouwen (wat vaak het geval is).  Zet je eerste stap en de rest zal wel volgen.

Jouw beurt

Kan jij goed kiezen?  Zijn deze keuzes ontstaan in je hoofd of je hart?  Welke methode gebruik jij om te kiezen?

Ik hoor graag je mening hieronder of op de facebookpagina.