Reflexologie Tip – Dag3: Stress punt op je hand

Stress en de bijnieren

We hebben allemaal wel eens last van stress. Stress kan zowel positief als negatief zijn, maar het is en blijft stress. Het zorgt ervoor dat de bijnieren extra actief zijn waardoor er veel stresshormonen in het lichaam vrijkomen. Zolang deze onbalans van korte duur is, kan dat allemaal geen kwaad. Blijft dit echter langdurig aanhouden of leef je in een constante staat van stress, dan kan dit schade toebrengen in je lichaam.

In ons lichaam bevinden de bijnieren zich bovenop de nieren. Zij zijn dus hoofdzakelijk verantwoordelijk om de stress in onze lichamen te regelen.

Het reflexpunt van de bijnier is dus een belangrijk en interessant punt om aan te drukken als je enige vorm van stress ervaart.

 

De reflexzone van de bijnieren op de hand

Dit punt is gemakkelijk op je EIGEN HAND terug te vinden. Probeer het meteen uit! Het reflex punt voor de bijnier is gesitueerd in de V of de hoek tussen de duim en de wijsvinger aan de binnenkant van beide handen, het voelt wat ‘vlezig’ aan. Als je het aanraakt, kan het gevoelig zijn, of hard aanvoelen. Wees voorzichtig met jezelf.

Druk het punt aan met de top van je andere duim en adem diep en traag in. Adem rustig uit wanneer je de druk op het punt lost.

Je kan dit toepassen wanneer je maar wil!

 

Nu is het aan jou!

Laat even horen hoe dit punt op je hand voor jou aanvoelde hieronder in de comments.