credits: Karen Middleton

credits: Karen Middleton

Welkom op dag 2 van de Wereld Reflexologie Week!

Zoals beloofd krijg je ook vandaag weer een tip inzake reflexologie en deze kan je zelf ook zeker toepassen.  Benieuwd?  Lees zeker door tot op het einde.

Dag 2 Reflexologie Tip: handreflexologie

Er zijn maar weinig lichaamstherapieën die je effectief op jezelf kan toepassen.  Voetreflexologie kan je bij jezelf doen en hoewel je niet persé je benen in je nek moet zwieren, vergt het toch enige vorm van lenigheid en behendigheid. Wil je dus graag zonder ongelukken een staat van ontspanning verkrijgen, is handreflexologie de aangewezen vorm.

Voordelen

Persoonlijk vind ik dat er nogal wat voordelen verbonden zijn aan handreflexologie:

  • je handen zijn dus toegankelijker
  • je kan discreet jezelf behandelen
  • het vraagt minder tijd
  • het werkt goed bij oudere mensen waarbij aan de voeten werken soms moeizamer verloopt
  • zorgt voor instant ontstressen (kijk hiervoor ook naar mijn gratis cursus)
  • je kan je eigen handen behandelen tussen twee voetreflexbeurten in
  • door bewust jezelf te behandelen, doe je aan zelfzorg en activeer je de kracht van de positiviteit
  • je kan behandelen ook al zijn er voetproblemen (denk maar aan schimmels, gips, veelvuldige wratten, kietelig, pijn,…)

Handreflexologie is discreet, eenvoudig en gemakkelijk op jezelf toe te passen

Voorbereiding

Zorg er voor dat je schone en korte nagels hebt alvorens jezelf of een ander te behandelen.  Je kan middeltjes gebruiken om vlotter te kunnen masseren, zoals talkpoeder, maizena of een goede basisolie zoals jojoba- of amandelolie, maar het kan ook perfect zonder olie of poeder.

Masseren maar!

Werk eerst je handen goed los.  Masseer dan met je ene hand de andere en gebruik vooral je duim om wat druk uit te oefenen.  Je zal merken dat het ene plekje al wat gevoeliger of pijnlijker kan aanvoelen dan het andere.  Besteed daar dan extra aandacht aan.  Het betreft dan hoogstwaarschijnlijk een zone die ook in je lichaam pijnlijk aanvoelt of waarvan je last hebt.

Het is niet erg dat je niet weet welke zone je precies behandelt of wat je precies aan het doen bent.  Je zal merken dat het relaxerend werkt en dat je hierdoor jezelf op een positieve manier ondersteunt.

Graag meer ondersteuning?

Wil je graag beeld bij deze uitleg, dan raad ik je aan om mijn gratis EHBO-kit te downloaden en dan krijg je op dag 4 de uitleg over DIY-handreflexologie.

Heb je enkel interesse in de DIY-handreflexologie stap-voor-stap uitleg? Klik dan op onderstaande button en ontvang meteen je stappenplan met bijhorende video.

button-upgrade-hr