Het is Wereld Reflexologie Week en dat kunnen we bij Puur in Balans niet anders dan vieren!

Reflexologie heeft zoveel te bieden aan jong en oud.  Daarom wil ik erg graag bijdragen aan de bekendheid van deze eenvoudige natuurlijke en holistische manier om je gezondheid en welzijn te ondersteunen.

Onbekend is onbemind

Onbekend is onbemind en velen associëren voetreflexologie met het ‘alternatieve’. Persoonlijk krijg ik de kriebels van het woord ‘alternatief’.  Je wordt meteen als ‘geitenwollensok’ of ‘zweverig’ versleten als je hierin ‘gelooft’.  Volgens Van Dale betekent alternatief niet meer of minder dan ‘de keus latend tussen twee mogelijkheden’ of ‘anders dan de massa’.  Het is dus de andere mogelijkheid om je gezondheid te ondersteunen dan via het symptoombestrijdende pilletje.  Zelf spreek ik liever over ‘complementair’ of ‘aanvullend’.  Je hoeft uiteraard de westerse geneeskunde niet overboord te gooien, want het heeft al zoveel voor ons betekend.  Als dochter van een toegewijd huisarts kan ik dit alleen maar beamen.  Maar je kan kijken naar de andere mogelijkheid die aanvullend werkt om zo je welzijn optimaal van dienst te kunnen zijn.

Om de onbekendheid en zeker de onbemindheid (als dat al een woord is) te doorbreken, geef ik tijdens de Wereld Reflexologie Week elke dag een tip om zo tot een beter begrip over reflexologie te komen en wie weet geef jij het dan ook een keertje de kans of heb je interesse om je er meer in te verdiepen.

Dag 1 – Reflexologie Tip: Reflexologie voor kinderen

De eerste tip heeft te maken met onze kinderen.  Niet alleen volwassenen ervaren stress en ongemakken, ook kinderen krijgen hun deel.  Tandjes krijgen, krampjes, schoolse prestaties die voor druk zorgen, angst, hormonale veranderingen en ik kan zo nog wel een tijdje doorgaan met klachten die onze koters uit hun evenwicht kunnen halen.

Mama, wil jij mijn voetjes nog eens doen?

Door reflexologie in het leven van je kinderen te introduceren leer je hen in de eerste plaats vertrouwd te geraken met het zelfgenezend vermogen van hun lichaam.  Je leert hen een natuurlijke methode die ze kunnen gebruiken wanneer nodig.  Wanneer mijn kinderen zich niet lekker voelen, vragen ze nooit achter een pilletje of een siroopje.  Steevast vragen ze: “Mama, wil je mijn voetjes nog een doen?”  Door de voeten van je kind te masseren, bouw je bovendien een bijzondere band op.

Reflexologie zelf leren of kiezen voor een reflexoloog?

Waarom zou je de basisprincipes van reflexologie niet leren om je kind ontspannende reflexologie te geven?  Je hoeft heus geen therapeutisch reflexoloog te zijn om je kind toch een goede ontspannende behandeling te geven.

Voel je jezelf onvoldoende comfortabel om zelf met je kind te werken, dan kan je uiteraard ook beroep doen op een reflexoloog in je buurt. Ben je van Geel of omstreken, neem dan gerust contact op.