Stap uit de piekermolen…

Er zijn van die momenten dat ik echt in mijn hoofd ga zitten.  Vooral als er veel op me af komt waarvoor ik niet meteen een pasklare oplossing heb.  De piekermolen is dan niet te stoppen.  Mijn gedachten blijven maar in rondjes draaien en er lijkt geen einde te komen aan de rit.  Ik lijk ook nog elke keer de ‘pluche’ te vangen zodat ik lekker nog een rondje mag.  Helaas levert dit zelden of nooit een constructieve oplossing op.  De flow is ver te zoeken.

… en laat los

Dan weet ik: het is tijd om los te laten.  Beuh… loslaten: tegenwoordig een trendy woord, maar hoe doe je dat dan precies?  Voor mezelf is de natuur ingaan een goede manier om los te laten.  De spinnenwebben in je hoofd worden door het briesje weggepoetst en nadien is er een hele last van je schouders afgevallen.

Aarden

Het contact met de natuur zorgt ervoor dat je jezelf weer beter kan aarden: je maakt letterlijk contact met de aarde door te stappen/zitten/liggen in de natuur en je energie gaat hiermee uit je hoofd.

Er is intussen al heel wat onderzoek gebeurd naar de voordelen van aarden.

In deze vlog vertel ik je hoe je van weerstand naar flow gaat.

 

 

whitechestnut

 

 

Ter ondersteuning gebruik ik ook graag de Bachbloesems, omdat ze bij hoogsensitieve personen heel snel werken.  Specifiek voor het piekeren en het rondjes draaien in je hoofd kan je de White Chestnut gebruiken. Als je aan jan en alleman raad gaat vragen en het idee hebt dat geen enkele oplossing de juiste is, dan moet je Cerato nemen.  Het stimuleert het contact met je eigen intuïtie.

Het is te vinden bij de gespecialiseerde apotheek, bij de natuurwinkel en online.

 

 

Heb je graag ondersteuning om weer in de flow te komen? Zoek je een luisterend oor om weer op het goede spoor terecht te komen?  Overweeg dan intuïtieve coaching, desgewenst met ondersteuning van Bachbloesems.  De coaching kan via Skype, email of via een persoonlijk gesprek.  Neem hier gratis contact op om te zien of we een match zijn.

Ontvang je graag meer tips en wil je op de hoogte blijven van de activiteiten bij Puur in Balans?  Schrijf je dan hier in en ontvang ons Balanzine.