Dag lieve ziel,

Hoe gaat het met je?  Ik hoop dat je wat de tijd vindt om tot rust te komen, te vertragen, pas op de plaats te maken.  Alles in de natuur komt tot vertraging en bereidt zich voor op de winter.  Ook voor ons is het een tijd van introspectie, om de balans opmaken en zo stilaan het jaar uit te bollen.

 

De sluier is dun

De herfst is mijn favoriete seizoen.  De heerlijke Indian Summers met een verwarmend zonnetje, de kleurenpracht van de natuur met warme gouden en bronzen tinten, de wind die de spinnenwebben uit mijn hoofd verjaagt.  

Het is ook in de periode van Samhain, Halloween in het hips, waar de sluier tussen onze realiteit en de andere werelden heel dun is.  De energieën zijn goed voelbaar en kunnen tot verwarring leiden bij mensen die hiervoor gevoelig zijn.  We dragen de energie van onze voorouders in ons en ze maken ons tot wie we nu zijn.  Vele wijsheden liggen diep in ons verscholen, maar we zijn ons er vaak niet meer van bewust.  Ook zijn er heel wat beperkende patronen, gedachten, pijnen, trauma’s en ervaringen die we ‘overerfden’ van onze voorouders.  Mijn reiki-studenten leren in level 2 hoe ze deze doorheen tijd en ruimte kunnen helen.

 

Hoe de energie van onze voorouders ieder van ons beïnvloedt

Meer dan ooit voel ik mijn ‘heksenverleden’ in deze periode van het jaar.  Ik vind het heerlijk om allerlei brouwsels te maken die mijn gezin op natuurlijke wijze doorheen de winter zullen loodsen.  Ik voel me aangetrokken tot de geneeskundige kracht van planten die nu kunnen geoogst worden.  Hiermee aan de slag gaan, het liefst tijdens stormachtige regendagen, geeft me vleugels (of is het die heksenbezem??).  Deze heksenalchemie komt niet uit het niets.  Het stamt uit een voorouderlijke energie, vorige levens waarin ik zeer bekend was met dit soort rituelen en brouwsels.  Dat ik me hiertoe meer en meer aangetrokken voel, is een teken dat ik deze voorouderlijke energie omarm en deze oude wijsheden weer durf toelaten.  Ik geef toe: ik ben een moderne heks.

Misschien is het bij jou ook zo dat je, op het eerste zicht, op een onverklaarbare wijze bent aangetrokken tot bepaalde culturen, landen, kennis, volkeren,… ?  Dan is daar zeer waarschijnlijk een energie aanwezig die je aandacht wil trekken, omdat ze diep in jouw voorouderlijk verleden verankerd ligt. Zo staat Australië al meer dan 20 jaar op mijn verlanglijstje omdat ik weet dat ik daar moet zijn.  Meer nog,  er is daar zelfs een missing link te vinden die voor mij de puzzel zal vervolledigen.  Dat weet ik zeker.  De roep van dit land is zo immens groot dat ik, op bepaalde momenten, letterlijk de pijn voel omdat ik daar niet kan zijn.  En ik weet dat ik gemakkelijk in energie tot daar kan reizen en contact kan maken met mijn voorouderlijke lijn in dat land, maar mijn fysieke aanwezigheid is daar vereist :).  

 

Hoezeer onze voorouders ons graag ondersteunen

Ook in mijn intuïtieve healings die ik bij mijn soul clients mag uitvoeren, komen soms voorouders of nog recent overleden familieleden hun boodschap delen voor hem of haar op de behandelingstafel.  Lang heb ik hierover gezwegen omdat ik te schuchter was om dit te delen met de wereld.  Ook hier spelen voorouderlijke energieën een grote rol, waarbij velen van ons omwille van deze gaven werden afgestraft en letterlijk werden vermoord.  Het heeft me jaren gekost om dit deel in mezelf te helen tot op het punt dat ik ermee naar buiten durfde te komen.  Voor mij is dit dus een belangrijke stap, maar de mensen die al op de behandeltafel plaats namen,  weten al langer welke waardevolle boodschappen hun geliefde voorouders komen brengen. Het is steeds zo een ontroerend moment om dit te kunnen delen en (al was het maar een deel van) de liefde te kunnen overbrengen.  Ik zou soms zo graag een mentale foto willen kunnen maken om mee te geven met de mensen, want de taferelen zijn werkelijk prachtig om te zien.

 

Maak zelf contact met de energie van je voorouders

Voel jij je ook aangetrokken tot deze voorouderlijke energieën, dan kan je, zeker op dit moment van het jaar, tijd maken en contact leggen.

Ik geef je even een aantal tips mee hoe je hiermee aan de slag kan gaan.

1 Creëer plaats voor hen: maak een soort altaar of een rustig plekje in huis waarop je dingen kan plaatsen die voor jou betrekking hebben tot deze energie.  Je kan een kaarsje branden, een foto neerzetten die deze energie voor jou vertegenwoordigt, wierook branden, kristallen neerzetten, dingen uit de natuur neerleggen.  Alles wat hen, naar jouw gevoel, kan uitnodigen.

2 Vraag aan je gids om begeleiding: maak het rustig in jezelf en adem een paar keer goed in en uit door je buik.  Vraag begeleiding aan je spirit guide om je te begeleiden en bij te staan.  Als je niet gewoon bent om dit te doen, kan je echt gewoon vertrouwen en om begeleiding vragen.  Je hoeft niet exact te weten wie je ondersteunt, daar zijn nog andere oefeningen voor.  Maak het rustig in jezelf en vraag je voorouders wat je wil weten.  Sta open en vertrouw op hun begeleiding.  Vraag hen hoe je hun begeleiding in je dagelijkse leven kan integreren of wat je met hun wijsheid kan doen voor je verdere ontwikkeling.

3 Integreer: schrijf of teken of zoek een andere manier om de verkregen informatie te verwerken.  Wees dankbaar voor wat je kreeg, al was het maar 1 woord.  

 

Oefening baart kunst, maar bovenal VERTROUW

Misschien lukt het nog niet goed in het begin, maar je zal merken dat dit hetzelfde werkt als het trainen van een spier.  Hoe meer je het doet, hoe sterker je leiding wordt.  Het basiswoord is VERTROUWEN.  Als je het gevoel krijgt dat de info die je verkrijgt zwaar is en niet liefdevol, dan laat je waarschijnlijk je angst te veel de bovenhand krijgen.  Kom eerst in een rustige, meditatieve staat, en vraag om enkel liefdevolle boodschappen.  Er is niets om bang van te zijn.  Alle wijsheden en antwoorden zitten gewoon al in jou.

Als je graag ondersteuning wil in dit proces, dan sta ik voor je klaar om je de weg te wijzen via een intuïtieve healing en reading.

Hoe ga jij het contact aan met je voorouders?  Laat het zeker weten in de comments en zo inspireren we elkaar.

Ik wens je een fijne Samhain toe.

 

liefs,